Kaszinótojás - Tojás receptek
- 2019-05-02 Tojásos ételek
KASZINÓTOJÁS, Hozzávalók:
4 tojás,
2 dl tejszín vagy tejföl,
mustár,
szardellapaszta,
franciasaláta.
A kaszinótojás készítése:
A főtt tojások alsó felét levágjuk, hegyes késsel a sárgákat kiszedjük (a levágott fehéreket hozzádaraboljuk a franciasalátához), áttörjük, és a felét tejszínnel, mustárral, szardellapasztával, sóval, egy csipet cukorral elkeverjük, majd megtöltjük vele a tojásokat.
Tehetünk a töltelékbe sült vagdalékot is.
Hosszúkás tálon a franciasalátából alapot készítünk, és felállítjuk rá a tojásokat.
A megmaradt tojássárgájából a tejszínnel tartármártást készítünk, és a tojásokat meg a salátát leöntjük vele.
Citromkarikákkal, kockára vágott aszpikkal, petrezselyemmel díszíthetjük.