Szilvás lepény
- Frissítve: 2023-09-02
SZILVÁS LEPÉNY, Hozzávalók:
50 dkg liszt,
5 dkg zsír,
5 dkg porcukor,
2,5 dl tej,
3 dkg élesztő,
1 tojás,
20 dkg (mirelit) szilva,
6 dkg kristálycukor,
1 g őrölt fahéj,
1 dkg porcukor,
1 dkg dió.
Szilvás lepény elkészítése:
A liszt
egy részéből kovászt készítünk, ha megkelt, hozzáadjuk a megmaradt lisztet, tojást,
cukrot, majd a langyos olvasztott zsírt, és a fennmaradt tejjel puha tésztát készítünk.
Langyos helyen megkelesztjük, majd kizsírozott tepsibe tesszük.
A szilvát
kimagozzuk, fahéjas cukorral, őrölt dióval öszszekeverjük,
a tésztára rakjuk, majd forró sütőben sütjük, s ha megsült, porcukorral meghintjük.
Szilvás lepény