Tojás fasírt fészekben

  • 2019-05-02

Tojás fasírt fészekben, Hozzávalók:

50 dkg darált sertéshús,
1 zsemle,
1 kiskanál reszelt vöröshagyma,
só,
bors,
1 tojás és még annyi tojás, ahány gombócot készítünk.

Tojás fasírt fészekben készítése :

A darált húst összegyúrjuk a megáztatott, kifacsart, összemorzsolt zsemlével, egy nyers tojással, a hagymával, sóval és borssal.

A sütőlemezt bezsírozzuk, és vizes kézzel formázott gombócokat rakunk rá.

A gombócok közepébe mélyedést nyomunk, majd a húst a sütőben nem túl barnára megsütjük.

Ha megsült, minden mélyedésbe 1 -1 nyers tojást ütünk, vigyázva, hogy a sárgája egybemaradjon.

Visszatéve a sütőbe csak addig sütjük, amíg a fehérje össze nem állt, de a sárgája még lágy maradt.

Tojás fasírt fészekben

    Tojásfelfújt     Tojáslepény pirított paradicsommal töltve