Tojásfelfújt
- 2019-05-02 Tojásos ételek
TOJÁSFELFÚJT, Hozzávalók:
8 tojás,
1 csomó petrezselyem,
paradicsommártás,
4 dl tej,
só, bors,
vaj.
Tojásfelfújt elkészítése :
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, belekeverjük a sárgákat, a tejet, sót és törött borsot.
Puding vagy őzgerincformát kivajazunk, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, s beleöntjük a masszát.
Ne öntsük tele, mert sütés közben megnő a felfújt.
Egy nagyobb tepsibe két ujjnyi vizet öntünk, belehelyezzük a formát, és sütőben alsó lángon 15 percig sütjük.
Tálaláskor leöntjük paradicsommártással.
Tojáslepény pirított paradicsommal töltve Tojásos rudacskák Tojásos spárga Tojásos-szalonnás töltött paradicsom Tojáspörkölt