Vajas gesztenyekiflik
- Frissítve: 2025-01-15
VAJAS GESZTENYEKIFLIK, Hozzávalók:
20 dkg gesztenyepüré
(készen vett),
10 dkg piskótamorzsa,
5 dkg mazsola,
1/2 dl rum,
4
tojás-fehérje,
5 dkg vaníliás porcukor,
egy csipetnyi reszelt narancshéj,
vajastészta.
Vajas gesztenyekiflik
elkészítése:
A mazsolát a rumba áztatjuk, a piskótamorzsát megszitáljuk.
A tojásfehérjéket habbá verjük a vaníliás porcukorral, és hozzátesszük a gesztenyepüréhez.
Hozzátesszük a piskótamorzsát, a rumos mazsolát, a reszelt narancshéjat, és
jól összedolgozzuk.
A vajas tésztát kinyújtjuk, és egyenletesen négyzetekre
vágjuk.
A gesztenyetöltelékkel megtöltjük
a közepét, és kifli alakúra formázva sütőlemezre rakjuk, tojással megkenjük, és
forró sütőben megsütjük.
Forrón, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
vajas
gesztenyekiflik, finom sütemény receptek, piskóta, béles, lepény, krémes, túrós,
mákos, diós sütemények, torták, kelt tészták, édesség, torta receptek
Vajas gesztenyekiflik