Fokhagymás tojás (orosz recept) - Tojásos ételek
- 2019-05-02 Tojásos ételek
- 8 tojás
- 10 dkg vaj vagy Rama
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- mustár
A fokhagymás tojás készítése:
Kemény tojásokat főzünk, majd félbevágjuk.
Közben a vajat vagy Ramát megolvasztjuk, és a tört fokhagymával ízesítjük.
A fél tojások sárgáját óvatosan, egy darabban kiemeljük, a fehérjék üregébe 1-1 mokkáskanál olvasztott vajat öntünk, és a fél sárgákat egy darabban visszatesszük.
A maradék vajjal kikenünk egy lapos tűzálló tálat, vágott felükkel lefelé belefektetjük a fél tojásokat, és tetejüket a vaj maradékával megkenve, a sütőben csak átmelegítjük, de nem sütjük.
A fokhagymás tojás hidegen is kitűnő, ekkor a maradék vajat 2 dl tejföllel és egy púpos evőkanál mustárral összekeverjük, ráöntjük, s jól lehűtve tálaljuk.