Hideg hal

  • Frissítve: 2023-09-02  

Halételek

Hideg hal, Hozzávalók:
45 dkg tonhal,
10 szem szőlő,
2 kanál citromlé,
1 dl fehér bor,
petrezselyem,
olaj,
só.
Hideg hal elkészítése:
A tengeri halat citromlével bepermetezzük, és egészen kevés zsiradékban, lefedett edényben megpároljuk. (Ha van teflonedényünk, abban, mivel a legcsekélyebb zsiradékkal sem ragad oda.) Párolás után a halat lehűtjük, majd apró darabokra szeleteljük, és 10 nagy szőlőszemet adunk hozzá. Két kanál citromlével és a fehér borral megöntözzük, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és zöldsaláta-levelekre rakva tálaljuk.

Hideg vaddisznó szeletek
Hideg zöldség krémleves
Hideg zöldségleves