Tojásos gombatorta
- 2019-02-19 Csirkés ételek, Gombás receptek
TOJÁSOS GOMBATORTA, Hozzávalók:
40 dkg gomba,
5
tojás,
2 fej vöröshagyma,
25 dkg liszt,
12 dkg margarin,
só, 1 dl olaj, petrezselyem,
1 dl tejföl,
10
dkg reszelt sajt.
Tojásos gombatorta elkészítése :
A lisztből, 1 tojássárgájából és a margarinból, sóval, egy kevés vízzel tésztát gyúrunk.
Egy-két órát pihentetjük hideg helyen, majd kinyújtjuk akkorára, hogy egy tortaforma kibélelésére
elegendő legyen.
Közben olajban megpirítjuk a karikákra vágott vöröshagymát, majd kivesszük az olajból, és a nagyobb darabokra vágott gombát pároljuk meg benne.
A gombát is tányérra szedjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, elkeverjük
a tejföllel.
A kibélelt forma aljára terítjük a pirított hagymát, erre a gombát,
ezután a tejfölös habot és megsütjük.
Majd a négy tojássárgáját helyezzük
rá, megszórhatjuk reszelt sajttal is, visszatoljuk a sütőbe, amíg a sajt meg nem
olvad.
<<< gombás ételek
Tojással töltött gomba Töltött gomba Töltött gomba túróval Töltött rántott gomba