Borban párolt karaj

  • Frissítve: 2023-09-02

Karaj receptek

BORBAN PÁROLT KARAJ, Hozzávalók:

80 dkg karaj,
70 dkg burgonya,
5 dkg sajt, 2 dl tejföl,
5 dkg vaj,
2 tojás,
1 dl fehér bor,
2 dl paradicsomlé,
zsír, liszt, só

Borban párolt karaj elkészítése

A szeleteket jól kiverjük, megsózzuk, majd lisztben átforgatva, forró zsírban pirosra sütjük.

A megmaradt zsírba beleöntjük a bort, a paradicsomlevet, és jól felforraljuk.

A húst egy nagyobb lábosba szedjük, az elkészített bor levét ráöntjük, és fedő alatt pároljuk.

Közben a burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk, és karikákra vágjuk.

Egy tálban habosra keverjük a vajat a tojássárgákkal, hozzáadjuk a tejfölt, az apróra vágott sajtot és a tojásfehérjékből vert kemény habot.

Ezt a masszát óvatosan összevegyítjük a burgonyával, majd jól kivajazott zománctepsibe öntjük.

A tetejét reszelt sajttal meghintve, a sütőben szép pirosra sütjük.

Amikor a hús megpuhult, a burgonyát tálra rakjuk, a karajszeleteket mellétesszük, és a saját levével megöntözve tálaljuk.

   Borban párolt sertéscomb    Boros pecsenye    Borsos rablópecsenye    Borsos sertésragu    Borsodi sonkás pecsenye    Brassói aprópecsenye