Fogarasi gombás rostélyos

  • 2019-11-26

Fogarasi gombás rostélyos, Hozzávalók:
80 dkg rostélyos,
1 fej vöröshagyma,
3-4 szelet citromhéj,
1 kiskanál törött bors,
1 kiskanál sáfrányos szeklice,
egy kevés szerecsendió vagy szerecsendióvirág,
1 erős csövespaprika,
1 kanál citromlé,
1 dl tejföl,
1 kiskanál liszt,
só,
bors,
olaj,
10 dkg gomba,
2 dl húsleves.

Fogarasi gombás rostélyos készítése

A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, egy kevés olajban hirtelen megsütjük.

Zsírjában egy apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolunk, hozzáadunk 3-4 szeletke citromhéjat, 1 kanál citromlevet, a törött borsot, sáfrányt, szerecsendióvirágot, csövespaprikát, pirított gombát, föleresztjük egy kevés vízzel vagy húslevessel, és fedő alatt puhára pároljuk.

Tálalás előtt leöntjük liszttel elkevert tejföllel, felforraljuk, és forrón tálaljuk.

Fogarasi gombás rostélyos

Forró gombával töltött stangli    Gomba erőleves    Gombamártás    Gomba vadasan    Gombafejek orly módra