Fogarasi gombás rostélyos
- 2019-11-26
Fogarasi gombás rostélyos, Hozzávalók:
80 dkg rostélyos,
1 fej vöröshagyma,
3-4 szelet citromhéj,
1 kiskanál törött bors,
1 kiskanál sáfrányos szeklice,
egy kevés
szerecsendió vagy szerecsendióvirág,
1 erős csövespaprika,
1 kanál citromlé,
1 dl tejföl,
1 kiskanál liszt,
só,
bors,
olaj,
10 dkg
gomba,
2 dl húsleves.
Fogarasi gombás rostélyos készítése
A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, egy kevés olajban hirtelen megsütjük.
Zsírjában egy apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolunk, hozzáadunk 3-4 szeletke citromhéjat, 1 kanál citromlevet, a törött borsot, sáfrányt, szerecsendióvirágot, csövespaprikát, pirított gombát, föleresztjük egy kevés vízzel vagy húslevessel, és fedő alatt puhára pároljuk.
Tálalás előtt leöntjük liszttel elkevert tejföllel, felforraljuk, és forrón tálaljuk.
Fogarasi gombás rostélyos
Forró gombával töltött stangli Gomba erőleves Gombamártás Gomba vadasan Gombafejek orly módra