Hideg cseresznyeleves
- 2019-12-11 Krémleves receptek Gombaleves receptek
Hideg cseresznyeleves, Hozzávalók:
35 dkg fagyasztott cseresznye,
15 dkg cukor,
2 kanál citromlé,
1,5 dl tejszín,
2 dl tej,
5
dkg liszt,
1 dl bor,
fahéj,
szegfűszeg,
só.
Hideg
cseresznyeleves elkészítése:
A cukorból és a fűszerekből megfelelő
mennyiségű levet forralunk. A forrásban levő lébe beletesszük a fagyasztott cseresznyét
(kimagozva), és forrás után tejszínes, tejes habarással besűrítjük, és felforraljuk.
(A fagyasztott cseresznye főzési ideje 2-3 perc.)
A kész levest kihűtjük,
és hidegen tálaljuk.
<<< Levesek
Hideg
cseresznyeleves
Hideg
gesztenyetorta
Hideg paradicsomleves