Svéd gombakrém
- 2019-02-19 Gombás receptek
Hozzávalók:
1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 kanál olaj,
25 dkg gomba,
egy kis
doboz paradicsompüré,
10 dkg vaj,
1 csomó petrezselyem,
só, bors,
1 kávéskanál cukor
A svéd gombakrém készítése:
Az apróra vágott hagymát, az elkapart fokhagymát az olajban megpároljuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a felaprított gombát és az apróra vágott petrezsely met, majd együtt puhára pároljuk.
Hozzátesszük a paradicsompürét, egy kevés vizet, a cukrot,
összeforraljuk, majd az egészet megdaráljuk, s végül hozzáadjuk a habosra kikevert
vajat.
Szerb rizses gomba Tejfölös gombamártás Tojásos gombapörkölt Tojásos gombatorta Tojással töltött gomba