- 2019-02-19 Csirkés ételek, Gombás receptek
GOMBATORTA
Gombatorta hozzávalók:
- 30 dkg vajastészta
- 50 dkg gomba
- 1 evőkanál vaj
- 2 hagyma
- 1 citrom leve
- só, bors
- 3 dl tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
- 10 dkg sonka
- liszt
- 3 cl konyak
A gomba torta készítése:
A
vajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a fűszereket, a citromlevet,
a kockákra vágott gombát és sonkát, megpároljuk, végül a tejfölben elkevert liszttel
sűrítjük.
Konyakkal ízesítjük.
Egy formát kibélelünk vajastésztával, és
elősütjük.
Beleöntjük az elkészített ragut, a tetejére reszelt sajtot teszünk
és átsütjük.
Érdemes kipróbálni
Gomba vagdalt Gombával töltött csirkemell Gombával töltött karaj Gombával töltött karalábé Gombával töltött tojás Gombával töltött zsemle Hátszínszeletek gombás mártásban